PROJE ORTAKLARI

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), 1992 yılında kurulmuştur. Özellikle teknolojik alanda üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yapma temel amacı ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde eğitim dili İngilizcedir. Bugün dünyada en gelişmiş teknik üniversite modeli olan yüksek teknoloji enstitülerinin ülkemizdeki iki örneğinden biridir. Fakülte ve bölümler, 1994 yılında öncelikle lisansüstü programların açılması ile faaliyete geçmiş, 1998 yılında da lisans programlarına öğrenci alımına başlanmıştır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, kurulduğu günden 1999'a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiş, 1999'dan itibaren de kademeli olarak, Urla-Gülbahçe'deki kampüsüne taşınmıştır. Yaklaşık 3500 hektar alana sahip olan Enstitümüzde, 132.000 m²'ye yakın bir kapalı alanda eğitim-öğretim ile araştırma faaliyetleri sürdürülmekte olup kampüsümüz, sürekli gelişmektedir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yerelde "İYTE" olan kısaltması, uluslararası alanda "IZTECH" olarak kullanılmaktadır.   

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik, Fen ve Mimarlık Fakülteleri ile Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşmaktadır. Enstitümüzde 10 lisans, 25 yüksek lisans ve 12 doktora programında eğitim ve araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. 6 yüksek lisans ve 2 doktora programı disiplinler arası alandadır. Bütün programlarımızda, yaklaşık 1600'ü lisans olmak üzere, toplam 2200 öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir.

Eğitim ve araştırmada, uluslararası normlar esas alınmıştır. Öğrenci merkezli, proje esaslı eğitim yöntemleri ile öğrencilerimizin araştırıcı, yaratıcı, girişimci, ekip çalışmasında başarılı, kendi teknolojimizi üretecek çağdaş bireyler olarak yetişmesi hedeflenmiştir. Mezunlar gerek yurt içi gerekse yurt dışında itibar görmekte, lisans mezunlarımız lisansüstü eğitim için yurt dışında en iyi üniversitelere burslu olarak kabul edilmektedirler. Ayrıca, çalıştıkları alanlarda daha ilk yıllardan başlayarak kendilerini geliştirmeleri için son teknolojilerle donatılmış laboratuvar çalışmalarında bulunmaları sağlanmaktadır.

Enstitümüzde DPT ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 100 civarında araştırma projesi ve 300'e yakın İYTE araştırma fonunca desteklenen araştırma projeleri yürütülmektedir. Araştırma ve uygulama çalışmaları ile yeni bilginin üretilmesi ve bu yolla bilime uluslararası düzeyde katkı sağlamanın yanı sıra katma değeri yüksek, üretime önderlik etme misyonu taşıyan Enstitümüz ile özdeşleşen "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" için kampüs alanımız içerisinde yaklaşık 60 kadar firma faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrencilerimiz bu firmaların araştırmalarına katılabilmekte ve firmalar bünyesinde staj yapabilmektedirler. Aynı zamanda okul dönemi sonrası için iş bağlantısı sağlayabilmekte veya bu bölgede kendi şirketlerini kurarak iş yaşamlarına başlayabilmektedirler.

İYTE hakkında daha fazla bilgi için: www.iyte.edu.tr